QUÈ ÉS UN EQUIP D'ATENCIÓ PRIMÀRIA?


Tal com us vaig anunciar fa uns dies, a la seu de la Fundació Oncovallès, la infermera de primària Sílvia Terricabres ha fet avui la presentació La medicina de família al teu costat, una de les moltes activitats que organitza la Fundació per a la comunitat.

Ha estat una bona exposició; ha començat explicant què s’entén per Equip d’Atenció Primària (EAP), quins són els seus membres i el paper de la infermera dins l’equip: les seves funcions tant a dins com a fora del centre de salut, tant a joves com a grans, tant en prevenció com en l'atenció a les persones amb patologies cròniques i el suport domiciliari.

Al meu entendre, ha sabut com arribar al públic i ha tractat molt bé el tema de l’atenció oncològica. Iniciatives com aquesta són positives perquè val la pena que es conegui l’àmplia cartera de serveis que té la infermeria. Algunes preguntes dels assistents ho han demostrat; hi havia qui no sabia quina era la via per accedir a infermeria sense ser derivat pel metge i altres desconeixien totes les seves funcions.

La Sra Carme Grau de la Fundació va tancar l’acte fent referència a la importància de la bona col·laboració que existeix entre els EAP i la Fundació alhora de complementar la informació i el suport al pacient oncològic i als seus familiars.