Un menú de Nadal molt especial

Com ja sabeu, no solc fer els apunts gaire extensos però avui, dia de Nadal, us presento un conte que vaig escriure ja fa un temps i que tinc penjat al portal de Joescric.

El vaig escriure amb el pensament posat en els nens i nenes que durant aquestes festes han d'estar ingressats a l'hospital.

El joc de preparar un dinar especial pel dia de Nadal fa volar la imaginació d'una mare i una filla...

Espero que us agradi!

CONTE D’UN MENÚ DE NADAL MOLT ESPECIAL

—Mare, passem el color carbassa per fer la pastanaga.

La mare li allargà un tros de plastilina carbassa, i la nena començà a fer la bola per poder després deixar-la en forma de con.

—Ara el verd per fer-hi les fulles.

L’Aura i la mare, aquell any, preparaven un menú molt especial assegudes sobre el llit de l’hospital on l’Aura i la mare haurien de passar el Nadal.

—I després de l’amanida, què farem mare? —preguntà amb ulls encuriosits.

—De moment, fem l’amanida. Au! Va, prepara el primer plat— li respongué, tal com si ho estiguessin fent a la cuina de casa.


1R PLAT: AMANIDA DE L’AURA

Ingredients per a dues persones:

2 pastanagues petites

1 branqueta d’api blanc i tendre

2 patates petites bullides amb pell

1 tall de pernil dolç

2 fulles d’enciam verd

2 fulles d’enciam de fulles de roure

4 tomàquets xerry

2 nous

4 trossets de pinya assecada

Oli d’oliva verge

Sal


—I si hi posem quatre panses? —digué l’Aura.

—Quatre panses... —continuà la mare allargant la mà; i l’Aura hi posà quatre boletes marró fosc que ella afegí a la safata de fireta.

—Molt bé, Aura! —digué la mare tota entusiasmada—. Ja tenim el primer plat, i mira quins colors més bonics que té!

—Anem ara pel segon. Què et ve de gust per al segon plat?

L’Aura es posà a pensar i digué:

—I si fem gambes, mare?

—Una magnífica idea! A veure, comença a modelar la plastilina vermella, doncs.

La nena començà a treballar de gust aquella pasta modelable i a donar-hi formes.

—Mare, sembla un plàtan i no una gamba —li digué tot rient.

—Això és perquè encara no hi has fet els bigotis —respongué ella, i rigueren totes dues alhora.


2 N PLAT: GAMBES A LA PLANXA AMB ALL I JULIVERT

Ingredients per a dues persones:

8 gambes grans

1 bon grapat de julivert

1 gra d’all

Oli d’oliva verge

Sal a gust

L’Aura salà les gambes tal com li havia dit la mare i, con que ella no podia tocar el foc perquè era petita, la mare les cogué en una planxa antiadherent de fireta. Quan ja estaven cuites, la mare les tragué del foc i l’Aura les col·locà a la safata de servir. I, amb les tisores petites, tallà uns bocins de plastilina verda per simular el julivert i uns bocins de plastilina blanca per simular els trossets d’all, que escampà damunt de les gambes; ho amaní amb un abundant raig d’oli d’oliva.

—Que bonic mare! Quin goig que fa! —digué l’Aura molt contenta.

—I ara què farem de postres?

Ara fou la mare la que rumià i digué:

—Què et semblen unes boles de gelat de xocolata?

—Caram! Que bo mare!

—Doncs anem per feina i preparem dues boles de plastilina marró

Les manetes juganeres de l’Aura s’hi posaren d’allò més engrescades i començaren a arrodonir-les. I li semblaren petites i n’hi afegí més. Hum!


POSTRES: BOLES DE GELAT DE XOCOLATA AMB FULLES DE MENTA

Ingredients:

2 boles de gelat cremós de xocolata

2 fulles de menta fresca

Quan l’Aura ja tenia fetes les boles de xocolata, les col·locà damunt d’uns plats de fireta, i després de fabricar les fulles de menta amb la plastilina de color verd clar, les hi deixà caure a sobre.

—Magnífic, Aura, és un menú molt especial.

Totes satisfetes, se’l miraren i remiraren. L’amalgama de colors el feia d’allò més atractiu.

—Que bé que hem jugat, oi?— li digué la mare.

Ella somrigué i se li abraçà al coll.

En aquell moment, s’obrí la porta de l’habitació i una flaire de menjar de veritat entrà de cop. Una persona d’uniforme amb una safata a la mà i el deixà tot saludant, sobre la taula.

El dinar de l’hospital, tot i no tenir el mateix color del que havien fet l’Aura i la mare amb la plastilina, feia cara de ser molt bo i ajudaria l’Aura perquè pogués recuperar-se i tornar a casa aviat.

___________________________________________

(el conte està enregistrat al Registre de la Propietat Intel·lectual, si el voleu fer servir us prego que en doneu la font)

13 comentaris:

Marga BC ha dit...

Un conte ple de tendresa. M'ha agradat!

BON NADAL i BON PROFIT!

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Núria,

Un menú ben especial per a un dia ben especial. Bon Nadal i bon any nou!

Florenci Salesas ha dit...

Quin conte més bo!... en tots els sentits. Vull dir en el de llepar-se els dits, també. La millor manera de transmetre una recepta. Miraré d'imprimir el conte, a veure que en podem fer.

Arribo tard per felicitar el Nadal, però no el Sant Esteve (per unes hores) i també un Bon Any nou!

La cuina de l'Eri ha dit...

Sense dubte, el millor menú de Nadal que he pogut llegir aquests dies en els blocs. Bones Festes i Feliç 2011!

Narcís ha dit...

Una felicitació original i plena de l'esperit Nadalenc
Bones Festes !!!!

la gemmota ha dit...

Carai Núria, quin conte més bonic! Gràcies per fer-me'l arribar i per compartir-lo amb tots nosaltres!
Bon Nadal i feliç 2011

puntadas de una peregrina ha dit...

Nùria, precios conte...només cal proposar-s`ho per tenir una dinar fantastic.

Gracies

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Gràcies per la visita
Bon any a tothom!

Anònim ha dit...

Mmmm!!!
Quin goig aquesta amanida... i les gambes... i què dir del gelat de xocolata!!
Felicitats i molt bon any!
Anna

Pell de llimona ha dit...

es un conte que fa reflexionar, de vegades no veiem el que tenim, gracies per compartir-ho.

maria mota ha dit...

bon any Núria!!!!
Una abraçada forta, forta, forta!!
Maria

Vicenç Ambrós ha dit...

Un relat molt bonic i entrenyable! Una abraçada i molt bon 2011, Núria!

glutoniana ha dit...

M'uneixo a tot el que t'han dit, és un conte molt tendre.
Bones festes!


Las recetas de Glutoniana