A l'any 2002 l'OMS declara a Europa lliure de Poliomielitis

Per què us explico això avui?

Perquè al diari elPeriodico de Catalunya va sortir un article on es parla de la gent que va patir Poliomielitis a la dècada dels 50 i perquè per sort la gran majoria dels joves no saben ni de que els parlen, cal però, que no s'oblidi perquè encara hi ha països que no està eradicada. Segons aquest article entre ells hi ha Nigeria, Pakistán, Afganistán i la India.

Una persona coneguda va anar fa poc de viatge a la India i diu que va quedar parada en veure pel carrer la gran quantitat de persones amb problemes físics que hi ha.

Del que van passar als milers de persones, entre ells molts infants, no cal mencionar-ho ara, allò és aigua passada, però el que si cal que sàpiga el personal d'infermeria és que cada cop més a les consultes apareixeran supervivents amb símptomes particulars que us consultaran. La nomenada Síndrome postpòlio.

Deixo aquí un enllaç on explica què és la Poliomielitis, per si el lector d'aquest apunt, no és de la professió. Us deixo aquest enllaç tot i que que si feu una cerca a Google, en trobareu un munt.


Cap comentari: