DISSENYANT UN PÒSTER


Fa més de deu anys que em dedico a fer pòsters per presentar a Jornades o Congressos. Al llarg d’aquests anys també he fet xerrades a professionals sanitaris sobre aquest tema.
Durant uns quants apunts aniré fent petits i senzills resums, sobre com confeccionar un pòster sense que us surti un nyap.
Espero us pugui ser útil!

Abans de posar-vos a treballar cal que tingueu les idees clares, feu un petit esbós sobre paper o a la memòria i tingueu tots els elements a punt (text ben redactat, dades estadístiques explotades, i les imatges o fotografies a punt).

1. Cal que llegiu bé les bases que hagi establert el comitè organitzador del congrés o jornada, perquè indicaran el format i el suport amb el que l’haureu de presentar. Últimament hi ha llocs que fan les presentacions en format digital (en un altre apunt parlaré d’aquest tema)

2. Escolliu el programa amb el que el confeccionareu: Freehand, Corel Draw o del mateix paquet de l’Oficce com poden ser Power Point o Publisher...

3. Configureu la pàgina a la mida que us indiquin. Habitualment solen ser 120x90cm

4. Escolliu el tipus de font (lletra) són millors les lletres clàssiques perquè la seva lectura és més fàcil (Arial, Times New Roman entre d’altres). Procureu fer servir les negretes i les cursives puntualment.

5. Escolliu el fons. Eviteu els fons carregats d’imatges, perquè dificultarà la lectura, millor escolliu colors pastels o degradats suaus que siguin agradables a la vista. Fugiu de colors molt llampants.
Si esteu decidits a fer servir una fotografia de fons tracteu-la primer per amortir-li el color.
Molts cops he vist pòsters amb les textures que porten alguns programes. Només us dic: alerta! Penseu que no és el mateix veure-ho petit a la pantalla que imprès a gran format.

5. Escolliu les mides (cos) de les lletres. Pel títol principal una font més gran que pot estar entre 90 i 100 punts (sempre dependrà de la llargada del títol i de la proporció que haurà de tenir amb la resta de les que contingui el treball) Als títols hi podeu aplicar la negreta. El color de la lletra dependrà del color del fons. La resta del text pot anar entre 40-50 punts (recordeu sempre depenent de la quantitat de text). El nom dels autors i la bibliografia (si n'hi ha) amb lletra més petita.

Cap comentari: