Estiraments per a usuaris de cadires de rodes

Sempre recomanem exercici als pacients: caminar, passejar, fer esport... Però, quantes vegades els recomanem a persones amb mobilitat reduïda?
Aquí us deixo uns exemples molt senzills.

ESTIRAMENTS PER A USUARIS DE CADIRES DE RODES

Els usuaris de cadira de rodes, solen patir dolors d’esquena o coll degut a la permanència de llargues hores asseguts a la seva cadira de rodes i les males postures a las que es veu sotmesa la columna. A vegades fins i tot amb tensió nerviosa afegida, estrès, ansietat o una altra patologia. Pot veure’s afectada amb inflamacions musculars o articulars, contractures i/o dolors.
Aquests estiraments són orientatius i en tots los casos cada un ha de consultar amb el/la seu/va fisioterapeuta quins li poden ser beneficiosos.

Coll
Primer exercici: Esquena i cap recte , braços relaxats
Inclina suaument el cap endavant. Conte fins a cinc i torna a la posició d’inici.
Segon exercici: Esquena i cap recte, braços relaxats
Gira lentament el cap a un costat i a l’altre. Conte fins a cinc i torna a la posició d’inici.
Tercer exercici: Esquena i cap recte, braços relaxats
Inclina el cap lentament a un costat i a l’altre. Conte fins a cinc i torna a la posició d’inici.

Espatlles
Primer exercici: Aixeca les espatlles lentament cap a les orelles. Conte fins a cinc i torna a la posició d’inici.
Segon exercici: Entrellaça els dits i col·loca els palmells de la mà cap a munt, estira els braços per sobre del cap. Conte fins a cinc i torna a la posició d’inici.

Cames
Col·loca un tamboret o reposapeus davant de la cadira de rodes i a la mateixa alçada. Estira les cames a sobre d’ell. Passa una cinta ample (pot servir una bufanda o similar) per a sota la planta del peu i subjectant ambdós extrems amb les mans estira suaument cap endavant. Conta fins a cinc i torna a la posició d’inici. Descansa i fes el mateix amb l’altra cama.